Хотелът

Хотели във Велинград

Това е СПА хотел Елбрус. Един от най-гостоприемните хотели във Велинград
Вашето място за почивка при приятели

Вече можете да се усмихнете. Вие сте в СПА хотел Елбрус. Тук Велинград е усмивка. Получавате я веднага. Тя е първото Ви впечатление.  Вие сте в сред красива природа, на 10 минути от центъра на Велинград. Имате чудесна гледка към планината. Очакват Ви уютни  стаи и родопски ресторант със забележително вкусна храна. Сигурно идвате заради хотелския аквапарк и SPA & Wellness центъра. Но най-хубавото нещо в СПА хотел Елбрус са хората, които правят почивката Ви във Велинград незабравима.

Тук всяко идване е почивка при приятели. Усещате ли вниманието? Виждате ли усмивките? Освен чудесното обслужване, на Ваше разположение са 56 стаи и 32 апартамента. За ресторанта, басейните, аквапарка, SPA & Wellness центъра вече знаете. А сега: Как искате да се почувствате? Кое е изживяването, което искате да изпитате в СПА хотел Елбрус:
* SPA почивка за двама, за семейството, за цялата компания?
* пътуване за релакс и отмора, и/или басейните и аквапарка с минерална вода?
* хубав уикенд или  ваканция за двама или със семейството?
* обучение, специално събитие, бизнес среща, тимбилдинг, фирмено парти ?
* време за почивка със SPA & Wellness, физиотерапия, развлечения, и още...?

Избирайте спокойно, ще Ви хареса. Това е СПА хотел Елбрус - приятният хотел на Велинград

Общи условия за настаняване и престой в  СПА хотел Елбрус

С настоящите общи условия се уреждат отношениятя между СПА хотел Елбрус по повод предоставяните услуги и гостите на хотела.

1. Условия за резервация 

1.1. Резервация в СПА хотел Елбрус може да направите по един от следните начини:

  • чрез резервационната форма на сайта www.hotelelbrus.com
  • чрез E-mail hotelelbrus@abv.bg
  • на телефон 0886 101 229, 0885 539 324  или 0359 5 32 39
  • на място в хотела

1.2.Справка за направената резервация ще попучите на посочен от Вас E-mail или телефон. В нея се описват типа и броя на резервираните стаи, датата на настаняване и напускане на хотела, броя на възрастните и децата, посочени в заявката, както и дължимата сума.

1.3. По преценка на хотелиера като изискуем и гарантиращ депозит е посочена сума, която следва да платите авансово преди настаняването в размер на стойността на първата нощувка на всяко едно от заетите помещения в дните, които не са обявени като пакетни и празнични. Плащане от Ваша страна трябва да се извърши в рамките на не повече от 3 (три) дни след потвърждение на резервацията от страна на хотелиера(освен ако не е договорен друг срок). Остатъкът от сумата по резервацията е платим на място в хотела.

1.4. При пакетни, групови резервации и празнични предложения, по преценка на хотелиера, като изискуем гарантиращ депозит, може да бъде посочена сума, която следва да платите авансово преди настаняването в размер на 100(сто) % от сумата по резервацията. Плащане от Ваша страна трябва да се извърши в рамките на не повече от 3(три) дни след потвърждение на резервацията от страна на хотелиера(освен ако не е договорен друг срок).

1.5. След получаване на авансово плащане Вашата резервация е валидна и се счита за окончателно потвърдена.

1.6. При неизвършено плащане в рамките на предвидения срок, хотелът запазва правото си да анулира направена резервация.

1.7. Когато клент направи резервация в СПА хотел Елбрус се счита, че е прочел настоящите общи условия и е съгласен с тях.

2. Условия за анулиране на резервация

2.1. Анулиране на направена от Вас резервация можете да направите по един от следните начини:

  • чрез E-mail: hotelelbrus@abv.bg
  • на телефон 0886 101 229, 0885 539 324 или 0359 5 32 39

2.2. При анулиране на потвърдена резервация(не важи за пакетни, групови резервации и празнични предложения) 3(три) или повече дни преди датата на настаняване не дължите неустойка.

2.3. При анулиране на потвърдена резервация(не важи за пакетни, групови резервации и празнични предложения) в срок по-кратък от 3(три) дни преди датата на настаняване или в случай на неявяване в деня на настаняването дължите неустойка в размер на стойността на първата нощувка на всяко едно от резервираните помещения, платена като депозит.

2.4. При анулиране на потвърдена резервация по пакетно предложение в срок по-кратък от 10(десет) дни преди настаняването или в случай на неявяване в деня на настаняването, сумата платена предварително по Вашата резервация няма да бъде възстановена, а резервацията се счита за анулирана.

2.5. При анулиране на потвърдена резервация по групово настаняване или празнично предложение в срок по-кратък от 20(двадесет) дни преди настаняването или в случай на неявяване в деня на настаняването, сумата платена предварително по Вашата резервация няма да бъде възстановена, а резервацията се счита за анулирана.

2.6. СПА хотел Елбрус запазва правото си да анулира потвърдена и платена резервация в случай на форсмажорни обстоятелства и други, не зависещи от хотелиера, причини. В тези случаи хотелиерът предлага настаняване за друг период, при запазване на същите условия и цени. 

2.7. В случай на преждевременно напускане, суми не се възстановяват.

3. Условия за настаняване

3.1. Часове за настаняване и освобождаване на стаите:

Настаняване: след 15.00 часа

Освобождаване: до 12.00 часа

При по-късно освобождаване на стаите се заплаща допълнителна такса, както следва:

  • при освобождаване на стаята до 18.00 часа се дължи такса в размер на 50 % от стойността на нощувката.
  • при освобождаване на стаята след 18.00 часа се дължи заплащане в размер на 100 % от стойността на нощувката.

3.2. При напускане на хотела по-рано от заявения при резервацията срок, сумата платена предварително не се възстановава.

3.3. Резервациите се пазят до 24.00 часа на съответния ден на пристигане.

3.4. Деца до 4 години се настаняват безплатно.

3.5. Деца от 4 до 12 години се настаняват по цени ( за деца) обявени в официалния сайт на хотела.

3.6. Деца над 12 години се настаняват при условия и цени за възрастни.

3.7. Настаняването през "уикенда" е при минимален престой 2 (две) нощувки.

3.8. В хотела не се приемат домашни любимци.

3.9. Гостите могат да наемат халат срещу такса от 2.00 лв. на ден.

3.10. Настаняването в хотела става посредством предоставяне на лични докумети, удостоверяващи самоличността на гостите. Предоставените от Вас данни са защитени, съгласно закона за защита на личните данни и нормативните актове, регламентиращи защитата на информация и се обработват само във връзка с осъществяването на установените изисквания на Закона за туризма. Тази информация ще бъде използвана само и единствено във връзка с направените резервации и няма да бъде предоставяна за други цели.

3.11. Аква Парк в СПА Хотел Елбрус е запазен за посещение за гостите на хотелите СПА Хотел Елбрус и Хотел Аура. Външни посетители се допускат само при наличие на свободни места и предварителна резервация по телефона.

4. Начини за плащане 

4.1. В брой на място в деня на настаняване в хотела 

4.2. С дебитна или кредитна карта на място в деня на настаняване в хотела.

4.3. С банков превод преди настаняване в хотела , на долупосочената банкова сметка:

Обединена бълагарска банка- ОББ
IBAN: BG65UBBS81551060417319
BIC:  UBBSBGSF

4.4 Плащане с карта през виртуален ПОС:

Плащането може да бъде извършено с дебитна, кредитна и бизнес карта Visa или Mastеrcard. Транзакциите с дебитни/кредитни карти се осъществяват посредством програмите за сигурност MasterCard Identity check и VISA Secure през E- commerce платформата на Банка ДСК.

От гледна точка на сигурност, максималната сума за плащане с карта е 5000 лева.
Ние не съхраняваме данни за банковите карти, използвани за плащане чрез сайта.

5. Права и задължения на страните

5.1 СПА хотел Елбрус поема задължението да предостави на гостите на хотела заявените и заплатени от тях услуги.

5.2. Суми за заявени, но неизползвани изцяло или частично услуги по вина на гостите на хотела, не се възстановяват.

5.3. Разходите за допълнителни услуги не се калкулират автоматично в крайната цена и трябва да бъдат заплатени отделно.

5.4. СПА хотел Елбрус е място за непушачи. Според разпоредбите на националното законодателство, пушенето на обществени места е забранено, затова в случай на несъответствие с тях, хотелът си запазва правото да наложи, без предварително уведомление,такса в размер на 100 ( сто) лева.

5.5. Гостите на хотела поемат отговрността да спазват общоприетите норми на добро поведение по време на престоя си в хотела. Всички разходи за нанесени материални щети на хотела се заплащат от причинилите ги лица.

5.6. Не се разрешава внасянето и изнасянето на храна и напитки по време на закуската, обяда или вечерята. 

6. Съхранение на ценности 

СПА хотел Елбрус осигурява сейф на рецепция. Използването му се начислява като допълнителна услуга. Хотелът не носи отговорност за каквито и да било ценности и пари, оставени извън сейфа , както в стаите така и в общите помещения на хотела.

7. Изгубени вещи

СПА хотел Елбрус не носи отговорност за изгубени, повредени или откраднати лични вещи. Намерени вещи се съхраняват на рецепция 10 ( десет) календарни дни. След този срок, ако вещите не са потърсени, хотелът си запазва правото да изхвърли вещите или да ги дари на благотворителна организация.