Лечение с барокамера във Велинград

Лечение чрез кислород в барокамера

Само в СПА Хотел Елбрус

Първата и единствената за Велинград 
БАРОКАМЕРА


Хипербарната оксигенна терапия е неинвазивен метод, бзиран на доставката на високи дози кислород под налягане.
 

Това позволява кислородът да достигне до всички тъкани в тялото, включително тези, които са с нарушена функция. Повечето от нашите здравословни проблеми днес са причинени от недостига на кислород на клетъчно ниво.

 
Увеличаването на притока на кислород в кръвообращението е известно, че ускорява времето за възстановяване и помага на нашата естествена имунна система да нормализира енергийния баланс на тялото и да създаде кислороден баланс на организма. Процедурата е изключително ефикасна при бронхиална астма, преболедували от COVID-19, при чести главоболия, мигрена, изгаряния, рани. Има доказан козметичен ефект за подмладяване на кожата и антицелулитно действие.
 

До края на м. ноември 2021 ползвайте отстъпка от - 15% и вместо 60 лева,

платете 50 лева.


Продължителност: 40 мин.

 

Оздравителни процедури чрез кислород в барокамера
Какви са живителните свойства на кислорода 

Лекарите отдавна са забелязали благотворното влияние на кислородната терапия върху здравето, скоростта на зарастване на рани и възстановяване след заболявания, а от средата на миналия век лечението в хипербарна камера започна широко да се използва като ефикасен метод за рехабилитация и профилактика при редица заболявания.

 

Пълното осигуряване на тъканите на тялото с кислород е необходимо условие за здраве и дълголетие. Но този процес е нарушен в резултат на много заболявания. Признаци на нарушения в здравословното състояние могат да бъдат нарушения на съня, обща летаргия и разсеяно внимание, повишена умора. Най-чувствителни в това отношение са нервната и сърдечно-съдовата система.

Лечение с кислород в барокамера

За да разрешите такива проблеми, можете да увеличите съдържанието на кислород в кръвта, но при нормално атмосферно налягане, дори при дишане с обогатен въздух, няма да постигнете забележим ефект. Транспортните възможности на хемоглобина на червените кръвни клетки – основният контейнер на кислорода-са ограничени. Клетката, която преживява хипоксия (кислородно гладуване), в крайна сметка няма да получи нормалното насищане с кислород. Лечението с кислородна барокамера (хипербарна оксигенация) позволява да се заобиколи тази трудност. Увеличаването на кислородния капацитет на кръвта се постига чрез насищане на плазмата, а не на хемоглобина. Това става възможно благодарение на повишеното налягане в камерата, при което се увеличава разтворимостта на газовете.

Показания за лечение в барокамера

Благодарение на лечебните и укрепващи свойства, хипербарната оксигенация (ХБОТ) се извършва:

- за превантивни цели, за общо възстановяване и повишаване на имунитета;
- като метод за рехабилитация на наранявания, рани, хирургическа интервенция;
- като лечебна нелекарствена процедура за широк спектър от заболявания на системите и органите;


Какво лекува барокамерата?

Методът на ХБОТ се прилага широко в съвременната медицина:

- При лечението на съдови заболявания и в кардиологията, газова емболия на съдовете, трофични язви, коронарна болест на сърцето, аритмия. заболявания, придружени от нарушение на периферната циркулация.
- При нарушения на стомашно-чревния тракт.
- При язви на храносмилателните органи.
- При отравяне с продукти, отделени при горене. За да се ускори заздравяването на рани в акушерската практика, гинекологията, пластичната хирургия.

ХБОТ се използва широко като метод за предоперативна подготовка и се предписва и след операции, за да се улесни възстановяването от анестезия и да се намали рискът от усложнения.


Използва се широко в спортната медицина про подготовка за постигане на по-високи резултати и по-висока издръжливост.  


Процесите започнали при процедурите се равиват във времето и оказват благотворно влияние  на всички хора, подложили се на лечебните процедури.


Противопоказания за лечение с барокамера: 

Има редица заболявания, при които ХБОТ може да доведе до усложнения: епилепсия, хипертония в тежка форма, възпаление на назофаринкса и средното ухо, индивидуална свръхчувствителност към кислород клаустрофобия.

Назначаването на ХБОТ трябва да се извършва от специалист въз основа на индивидуалните характеристики на клиента, неговата диагноза и медицинска история.